Gıda takviyesiGıda takviyesi, günlük yoğun tempo, koşuşturma ve stres ile başa çıkmak için kullanılması gereken yardımcı destekleyici besin ürünleridir. Gıda destekleri; hap, tablet, sıvı, toz veya kapsül şeklinde olabilir. Genetiği değiştirilmiş besinler, hormonlu gübreler, yardımcı kimyasallar ile yapılan tarımsal ve hayvansal bütün ürünlerdeki besin değerlerinin düşük olması nedeniyle gıda takviyeleri kullanılıyor.

Gıda takviyelerinden birisini kullanmaya başlamadan önce kesinlikle doktorunuzla görüşmelisiniz. Vitamin, mineral, amino asit, bitkisel özler

, organik karışımlar, probiyotik ve enzimlerden oluşan bir karışım size daha sağlıklı ve daha uzun bir hayat sağlayabileceği gibi
, zarar da verebilir.

Gıda takviyesi ne zaman kullanılır ?

Ürün tipi ve içeriğine, yani besin değerine göre kullanım miktarı, kullanım sıklığı ve kullanım zamanları değişiklik gösterebilir. Beslenme uzmanınız ve doktorunuz ile birlikte oluşturacağınız beslenme programınıza uygun bir biçimde kullanmalısınız. Günlük ihtiyacınızı ve beslenme düzeninizi göz önünde tutarak oluşturacağınız gıda takviyesi programı ile günlük ihtiyacınız olan vitamin ve mineral tüketmemelisiniz. C vitamini genellikle soğuk algınlıklarına destek olması amacı ile kullanılır. Antioksidanlar ise vücudumuzdan zararlı toksinleri arındırmamıza ve azaltmamıza yardımcı olurlar.

Gıda takviyelerini ihtiyacınıza kadar ve doğru zamanlarda kullanmalısınız, gıda takviyesi kullanımları ile ilgili tavsiye ve yöntemler her ne kadar satın aldığınız ürünlerin içerisinde yazıyor olsa da, yine de size en uygun kullanma şeklini beslenme uzmanınız veya doktorunuzdan öğrenmelisiniz.

İngilizcesi “Food Supplement” veya “Nutritional Suppliment” olarak bilinir. Yurtdışında üretilen gıda destek ürünlerinden seçerken Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanarak ülkemize girmiş olmalarına önem vermelisiniz.